miércoles, 21 de noviembre de 2012

HALLOWEENHALLOWEEN

Els països de parla anglesa sempre han tingut una manera molt particular de celebrar Tots Sants: amb el Halloween, una tradició molt antiga que està relacionada amb el culte als morts. Sembla que és d'origen celta, un poble que tenia un gran respecte pels difunts.

Halloween prové de l'expressió de l'anglès antic "All hallow's eve", que significa "revetlla de Tots Sants" i es refereix a la nit del 31 d'Octubre. No és una celebració religiosa, sinó pagana i és la festa del terror, de les bruixes i els fantasmes...

La festa la van exportar als Estats Units els immigrants europeus al segle XIX, cap al 1846. Es va fer molt popular i després, des d'allà, la potent indústria nord-americana l'ha tornat a estendre de nou per Europa. Per això de vegades es pensa que la festa és originària dels Estats Units.

Per Halloween els nens es disfressen i passegen pels carrers demanant dolços porta a porta, preguntant als veïns: Treat or trick? ("Tracte o entremaliadura?"). Si els adults es neguen a donar-los llaminadures o qualsevol altra tipus de recompensa, s'interpreta com si no haguessin acceptat el tracte, i això vol dir que els nens gastaran a l'adult una petita broma.

Per aquesta data tan assenyalada hem decidit fer unes bosses de Halloween molt divertides perquè els més petits puguin anar a buscar gormanderies.Material: 
- Bossa de paper petita de color negre.
- Làmina amb dues carbasses per pintar.
- Ceres.
- Tisores.
- Cola de barra.


No hay comentarios:

Publicar un comentario