viernes, 14 de diciembre de 2012

EL NOSTRE ARBRE DE NADAL








cena-navidad-restaurantes-madrid.jpgL'arbre de nadal és l'element de decoració nadalenca més estès a tot el món. La seva presència al menjador o al jardí és pràcticament obligada i respon a una llarga tradició que es remunta a prop de 2.000 anys d'història.

Tot i ser un element cristià, van ser els pobles bàrbars del nord d'Europa els qui van començar a utilitzar els arbres durant una de les seves celebracions. Concretament, guarnien arbres de fulla perenne en honor a un dels seus déus. Per dates, s'esqueia prop de l'actual Nadal i va ser el contacte entre ambdues civilitzacions el què va afavorir que els cristians incorporessin la tradició com a pròpia i canviant-li de dalt a baix el significat.


Abans es guarnien amb pomes (que ara substituïm per boles de colors, perquè sinó les pomes es farien malbé) i amb espelmes (ara ho fem amb llums intermitents, perquè sinó l'arbre es cremaria).

L'activitat d'avui serà fer el nostre propi arbre de nadal amb la col·laboració de TROMPUT (www.tromput.com). A més, també ens endurem un adornament per a l'arbre de casa.

Per realitzar l'activitat necessitem:

- Arbre de Nadal i adornaments de cartró de TROMPUT
- Pintura de dits
- Purpurina






No hay comentarios:

Publicar un comentario